In mijn eerste opdracht werkte ik met Patrick en Remi samen. We maakte een videoportret over mijn opa. Ik denk dat ik over deze opdracht het meest tevreden ben. Misschien komt dat ook omdat mijn opa er de hoofdrol in speelt en dat het daarom ook persoonlijk is. Maar ik denk dat we mijn opa heel goed hebben neergezet, precies zoals hij is. Mijn familie was ontzettend blij met het resultaat en ook erg ontroert.

De samenwerking met Remi en Patrick ging erg goed. We zijn drie verschillende types, maar ik denk dat dat juist goed was. We waren het niet altijd helemaal eens over hoe we het wilde neerzetten, maar konden daar goed over discussiëren en uiteindelijk met z’n drieën de juiste beslissing in nemen. Ook over de filmtechnieken van Remi was ik erg te spreken. Enige minpunt van ons portret vind ik het geluid, we hadden beter met een zenderset kunnen werken.

De tweede opdracht was de mini-docu ‘FC Clubliefde’. Ik werkte samen met Esmee. De samenwerking ging goed. We hadden allebei kennis over voetbal en hadden ook in grote lijnen dezelfde ideeën over dingen. Esmee is iemand die van aanpakken weet. Dat was erg fijn. Je wist dat zij wel haar afspraken zou nakomen en dat ze ook bereid is hard te werken.

De inhoud van de documentaire vind ik erg sterk. We hebben een goed beeld gegeven van voetbalsupporters, op een eerlijke manier. Het is ook goed dat deze mensen aan het woord komen, in plaats van de meest extreme supporters die op televisie in de zeik genomen worden. De beeldkwaliteit is helaas niet super goed, dat is het enige nadeel van deze documentaire.

In de laatste opdracht heb ik samengewerkt met Rochelle. We maakte allebei een Video CV. Met Rochelle heb ik ook heel goed samengewerkt. Ze nam alle tijd voor de beelden die genomen moesten worden voor mijn video en was ook bereid om hier veel voor te reizen. Rochelle is een perfectionist die door wil blijven gaan tot iets de perfectie nastreeft. Ik denk dat dit ook goed in onze video’s is terug te zien. Verder was het ook heel erg gezellig om met Rochelle op pad te gaan.

Kortom: Over de samenwerkingen ben ik erg te spreken. Ik denk dat ik de juiste personen uit de klas heb uitgezocht om mee samen te werken. Ook tijdens de kleinere opdrachten heb ik goed met klasgenoten samengewerkt. Zo heb ik een leuke dag in Breda gehad met Roland en heb ik een heerlijke salade gemaakt voor Tahnee.