Samen met Patrick en Remi maak ik een videoportret over mijn opa. Hij worstelt de laatste jaren met Alzheimer, maar gaat hier heel goed mee om. Zijn manier van leven en ook de manier waarop hij in het leven staat vind ik erg inspirerend. Verder is het ook een mooie gelegenheid om een portret achter te laten voor de familie.

Het was soms wel lastig om keuzes te maken. Van de ruim vier uur die we gefilmd hebben, mogen we maar +/- 8 minuten gebruiken voor ons videoportret. Gelukkig zijn we met drie man, waardoor je samen kunt discussiëren welke beelden er wel en niet in moeten.

De bespreking van de eerste ruwe versie met de redactie en docenten was ook erg nuttig. Wij hebben met z’n drieën intensief aan het videoportret gewerkt, maar het is goed om te zien wat anderen mensen van het portret vinden. De reacties waren gelukkig erg positief en we hebben ook goede tips gehad om het portret nog beter te maken. Ik ben er van overtuigd dat we een goed portret kunnen neerzetten, maar nog belangrijker: een mooi portret als herinnering voor de familie.