http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/354968Dinsdag, een vrije dag. 11 uur ging de wekker in mijn hoofd langzaam af. Ik opende mijn WhatsApp en las in een groepsapp over een aanslag in Brussel. Scrollend door mijn Twitter Timeline kreeg ik alles stukje bij beetje mee. Ik heb van 11.30 – 18.00 uur voor de tv gezeten. Alles willen volgen. De filmpjes van mensen die bij de aanslag waren kwamen soms hard binnen. Ik word moe van iedereen die zegt: “Het komt nu wel heel dichtbij.” Maar ik betrapte me er vandaag zelf op, dat bij het zien en horen van de Nederlandse/Vlaamse slachtoffers alles nog harder binnenkwam dan destijds bij de slachtoffers uit andere landen. Het is uiteraard allemaal even erg, maar toch overkwam het mij. Onwerkelijk dat dit allemaal gebeurd. Daar wil ik het bij laten. Je kunt er uren over discussiĆ«ren, maar ik ben bang dat deze terreur door blijft gaan. Als ik een idee of visie had om deze ‘oorlog’ op te lossen had ik hem misschien wel gedeeld. Iedereen wist dat er een aanslag in Brussel zou komen, toch heeft niemand het tegen kunnen houden. Dat vind ik het meest zorgwekkend. Ik ben niet zo van de ‘je suis …’ of van de Belgische vlag plaatjes delen, daar win je de oorlog niet mee. Ik deel onderstaande video. Hiermee opende Tourist LeMC vandaag De Wereld Draait Door. Ik vond het pakkend, oprecht en mooi. Maar ja, ook hier win je de oorlog niet mee.